Web
Analytics

             HEG BYGNINGEN – LIER BYGDETUN

                                      

  • Prosjektet her var innvendige restaurering av Heg gjestgiveri på Lier Bygdetun.  En bygning vel egnet til selskapslokaler, representasjonssted for Lier kommune og utleie til møter, konferanser mv. Et historisk sted, beliggende tett ved Paradisbakkene, en del av Kongeveien mellom Kongsberg og Christiania.

Målet var at huset skulle presenteres slik det var midt på 1800-tallet med de opprinnelige fargene i tak, vegger og gulv. Arbeidet startet sommeren 2001. Fra 2003 ble arbeidet intensivert. Arbeidet ble i stor grad utført av 2 ”unge” pensjonister fra Lier Øst Rotary Klubb og 3 - 4 fra Lier Rotaryklubb. De var i bygningen fire timer på formiddagen, to dager i uken.

Lier-klubbene har utgitt to lokalhistoriske bøker - "Langs åsene mot nord" (1995) og "Sånn var det den gangen" (1999). Begge bøkene er skrevet av John W. Jacobsen, medlem i Lier Rotary Klubb og æresmedlem i Lier Øst Rotary Klubb. Overskuddet, kr 500 000, ble gitt som gave til Stiftelsen Lier Bygdetun til å finansiere gjenreisningen av det 200 år gamle gjestgiveriet. Fra ettersalget av restopplag til den siste utgitte boka har klubbene gitt ytterligere kr 29 000 til innkjøp av en gammel ovn produsert på Hassel Jernverk og et speil i empirestil. Ettersalget av restopplaget finner fortsatt sted. I 2005 kunne klubbene overrekke Lier Bygdetun kr 71 000 til inventar i huset. I tillegg er det gitt kr 20 000 til finansiering av innvendig trapp, sponset av næringsdrivende i kommunen og samlet inn etter initiativ fra Oddvard Johnsen i Lier Rotary Klubb og Unni Hafskjold i Lier Inner Wheel.

Totalt har Rotary i Lier med dette gitt kr 620 000 til Heg Gjestgiveri.Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Lier Bygdetun-Hegbygningen
Adresse: Paradisbakkene 29
Postnummer: 3403
Sted: Lier
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

President Rassin sitt motto for Rotary året  2018/19. 
 

       


RI Convention Hamburg 2019.
       

Juleavslutning !
13. des. 2018, 19.00

Ansv.: Torbjørn /Kam.komiteen 3 min.: Matthé

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...